Меню

Ябълков сладкиш

3 октомври 2003 | 00:00 | Аз жената
Добави в любими
Ябълков сладкиш

Приготвяне
Продукти:

- ябълки /хубаво е да са по-кисели/ – около 7-8 броя
- бисквити – най-добре чаени /1 пакет/
- канела
- масло – 1 пакетче
- 4 яйца
- 1 ч. ч. захар
- брашно – 1 ч. ч.
- бакпулвер – 1 ч. л.
- есенция "Ванилия"

На дъното на правоъгълна тава стопяваме маслото, отгоре нареждаме бисквитите, върху тях подреждаме почистените и нарязани на филийки ябълки и поръсваме с канела.

Отделно разбиваме яйцата и захарта до побеляване, добавяме пресятото брашно и бакпулвера /хубаво е да е объркан с брашното/, също слагаме и есенцията. С тази смес поливаме ябълките и печем около 30мин. на умерена фурна.

Сладкишът е най-вкусен за хапване на другия ден.

Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня"

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай