- ябълки /хубаво е да са по-кисели/ – около 7-8 броя
- бисквити – най-добре чаени /1 пакет/
- канела
- масло – 1 пакетче
- 4 яйца
- 1 ч. ч. захар
- брашно – 1 ч. ч.
- бакпулвер – 1 ч. л.
- есенция "Ванилия"
На дъното на правоъгълна тава стопяваме маслото, отгоре нареждаме бисквитите, върху тях подреждаме почистените и нарязани на филийки ябълки и поръсваме с канела.
Отделно разбиваме яйцата и захарта до побеляване, добавяме пресятото брашно и бакпулвера /хубаво е да е объркан с брашното/, също слагаме и есенцията. С тази смес поливаме ябълките и печем около 30мин. на умерена фурна.
Сладкишът е най-вкусен за хапване на другия ден.
Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня"