Меню

Лазаня със спанак, рикота и моцарела

16 септември 2021 | 05:15 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
750 г рикота 
125 г пармезан, настърган 
1 голямо яйце
1 л доматена пасата 
12 листа кори за лазаня 
600 г спанак
250 г моцарела, настъргана
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете рикотата с пармезана и яйцето в голяма купа. Намажете с малко мазнина тава за печене. Разпръснете по нея 250 мл от доматената пасата. Подредете три от листата лазаня в тавата. Върху нея разпръснете малко от сместа с рикотата, покрийте с шепа спанак. Повторете това, докато плънката и листата свършат. Трябва да ви останат 3 листа кори за лазаня за най-горния пласт.

Покрийте с алуминиево фолио. Печете за 35 минути. Отстранете фолиото, поръсете с настърганата моцарела. Печете за още 20 минути или до златисто.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай