
45 мин
-
Порции: 6
Загрейте зехтина в тенджера. В него запържете лука и чесъна за 5 минути с разбъркване. Добавете чушката и моркова. Разбърквайте за още 5 минути. Добавете гъбите, разбърквайте, докато омекнат или 2 минути.
Излейте виното в тенджерата. Оставете да къкри, докато се редуцира или около 1-2 минути. Добавете нарязаните домати и бульона. Оставете соса да заври, намалете котлона. Трябва да къкри около 10-15 минути, докато вкусовете се смесят. Разбърквайте от време на време. Добавете лещата, пипера, босилека, ригана, индийското орехче. Разбъркайте отново и оставете да къкри до сгъстяване или около 5 минути.
Снимка: iStock
Вижте още: