Меню

Картофено къри с грах и кокосово мляко

16 октомври 2021 | 05:22 | Илияна Николова
5 от 3 гласа
Добави в любими
4 големи картофа, обелени и нарязани на кубчета
2 супени лъжици олио 
1 глава лук, нарязана 
3 скилидки чесън, пресовани 
2 чаени лъжици кимион 
1 и ½ чаени лъжици лют червен пипер 
4 чаени лъжици къри на прах 
4 чаени лъжици гарам масала 
2,5 см пресен джинджифил, корен (обелен и настърган) 
2 чаени лъжици сол 
400 г нарязани домати от консерва 
400 г грах, сварен и отцеден
400 мл кокосово мляко
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Сварете картофите в голяма тенджера на висока температура. Когато заврат, намалете котлона на ниска температура и оставете да къкрят 15 минути. Отцедете ги и ги оставете да изсъхнат от водата за 2 минути.

Междувременно загрейте олиото в дълбок тиган на средна температура. В него запържете лука и чесъна за 5 минути. Овкусете с подправките. Разбърквайте за 2 минути. Добавете доматите, граха и картофите. Залейте с кокосовото мляко и оставете да заври. Нека къкри така около 10 минути преди да сервирате.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай