Меню

Пиле „Киев“

17 септември 2021 | 05:38 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
125 г масло 
½ супена лъжица пресен магданоз, ситно нарязан
½ чаена лъжица пресен див лук, нарязан 
1 супена лъжица лимонов сок 
6 бр. пилешки гърди без кост
Сол и черен пипер на вкус 
200 г галета 
3 яйца, разбити 
3 супени лъжици вода 
2 литра олио за пържене
120 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В малка купа смесете разтопеното масло, магданоза, дивия лук и лимоновия сок. Разбъркайте добре или пасирайте в блендер. След това охладете в хладилник да се стегне.

Поставете пилешките гърди между два листа найлоново фолио. Начукайте ги с кухненско чукче, за да ги направите по-тънки. Овкусете ги със сол и пипер. Намажете всяка от шестте пилешки гърди със сместа с маслото и магданоза. Навийте пилешките гърди на руло. Забучете по една клечка за зъби или шишче в рулцата така, че да не се развият.

Добавете водата към разбитите яйца и разбийте отново. Оваляйте пилешките рула в галетата, потопете ги в сместа с яйцата, след това отново в галета, докато се покрият напълно. Охладете в хладилник за един час.

Загрейте мазнината в дълбок съд. Изпържете пилешките рула до златисто. Отцедете върху хартия преди сервиране.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай