Меню

Картофено пюре по италианска рецепта

19 септември 2021 | 05:57 | Михаела Лазарова
Добави в любими
1 кг картофи
200 мл прясно мляко
30 г масло
щипка индийско орехче
30-50 г настърган пармезан
сол на вкус
35 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Картофите се сваряват добре, като предварително по желание може да ги нарежете на кубчета, ако не, сварете ги цели. Отцедете ги и ги сложете в тенджера с незалепващо покритие. Намачкайте ги и добавете към тях индийското орехче и солта. Сложете тенджерата на котлона и го включете, добавете затопленото мляко към картофите. Започнете да бъркате. Когато сместа се затопли добавете маслото и пармезана. Бъркайте хубаво още няколко минути, докато се получи хубаво пюре.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай