Меню

Снежни коледни сладки

4 декември 2007 | 11:38 | Аз жената
Добави в любими
Снежни коледни сладки

Приготвяне

Продукти:
500 г брашно
100 г захар
150 г масло
2 яйца
1 бакпулвер
1 ванилия
пудра захар за поръсване
конфитюр за слепване

Приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта и ванилията. Добавяме яйцата и разбиваме с миксер.
Прибавяме пресятото брашно с бакпулвера и замесваме тесто.
Разточваме тестото на кора с дебелина 2-3 мм и с малък ринг изрязваме кръгчета. Редим ги в тавичка върху хартия за печене.
Печем ги в загрята до 180 градуса фурна около 15 минути.
Изпечените кръгчета намазваме с конфитюр и ги слепваме. Поръсваме ги с пудрата захар.
Преди да се консумират е добре да престоят едно денонощие, за да омекнат.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Boni ( преди 12 години )
kak da izmeria tezi 500 i 100 grama ako niamamk vezna. ako sa v 4a6i primerno kolko e . ne mi se kupuva vezna/kantar4e sega.mersiОт редакцията:Ето тук пише. Готварски мерки и грамажи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Snejana ( преди 12 години )
zaharta ne e li malko az slagam pone 250-300g az sam po sladi4koto tja ne pre4i da se izpi4at dobre
отговор Сигнализирай за неуместен коментар