Меню

Пилешки бутчета в марината от мътеница

25 септември 2021 | 05:14 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
6 пилешки бутчета
За маринатата:
1 чаша мътеница
1 супена лъжица зехтин
5 стрити скилидки чесън
няколко стръка магданоз, наситнен
сол и черен пипер на вкус
60 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

Всички съставки за маринатата се комбинират и се разбъркват много добре. Бутчетата може да се мариноват в купа, друг подходящ дълбок съд или плик. Сложете ги в избраното от вас, залейте ги с марината, покрийте купата със свежо фолио и поставете в хладилник за поне 12 часа, а най-добре за 24 часа. След това се изсипват в подходяща тава за печене заедно с маринатата. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути или до готовност. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай