Меню

Пухкав кекс с кафе

26 септември 2021 | 05:10 | Михаела Лазарова
4 от 2 гласа
Добави в любими
7 яйца
150 г брашно за кекс
150 г кафява захар
60 мл олио
3 прахчета ванилия
120 мл вода
1 ч.ч. сварено и охладено кафе
50 мин

  • Порции: 10-12

Продукти
Приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците. Добавете олиото към жълтъците и разбъркайте всичко добре. След това се прибавят захарта, водата, ванилията, кафето, брашно и отново всичко се разбива много добре.

Белтъците се разбиват на твърд сняг. Добавете ги внимателно с помощта на шпатула, малко по малко, бъркайте бавно. Крайното тесто за кекса се изсипва в подходяща тава за печене, която сте намазнили (и ако е необходимо набрашнили леко). Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса за 10 минути, след това намалете до 165 градуса за още 30 минути.
След като кексът изстине може да го поръсите с пудра захар.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай