Меню

Салата с кафяв ориз и пилешки гърди

27 септември 2021 | 05:34 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 ч.ч. сварен кафяв ориз
500 г пилешки гърди без кожата
няколко чери доматки
2 червени чушки
1 малка глава червен лук или няколко стръка зелен
няколко стръка магданоз
няколко листа маруля
30 г нарязани орехи
сол и черен пипер на вкус
зехтин и оцет/лимонов сок на вкус

Продукти
Приготвяне

Сварете ориза според инструкциите на опаковката. Докато той се вари пригответе пилешките гърди. Овкусете ги със сол и черен пипер от двете страни и ги сложете в добре загрят тиган с няколко капки мазнина. Изпечете ги добре от двете страни, след което ги отделете в чиния. Когато оризът е готов се прецежда и се оставя да изстине. След това се слага в купа и към него се добавят нарязаното месо, ядките, нарязаните зеленчуци. Овкусете със сол, зехтин и оцет, разбъркайте и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай