30 мин
-
Порции: 1-2
Сложете водата и оцета в тенджера и оставете да заври. Тогава добавете доматите и оставете да покъкрят около 10 минути. Премахнете от котлона и оставете доматите в тенджерата за още 3-5 минути. След това прецедете в гевгир, сложете в тава, върху която сте постлали няколко слоя кухненска хартия. Вземете допълнително хартия и попийте излишната течност притискайки леко доматите с нея. Сложете ги в купа и добавете към тях нарязания чесън, подправките и разбъркайте. Прехвърлете доматите в буркан и ги покрийте добре със зехтин. Затворете буркана с капак и съхранявайте на сухо и хладно място или в хладилник. След няколко часа ще са готови за консумация.
Снимка: iStock
Вижте още: