Меню

Коледни звездички

04.12.2007г. / 14 53ч.
Аз жената
Коледни звездички

Продукти:
4 белтъка
400 г пудра захар
1 чаена лъжица канела
500 г настъргани бадеми
2 суп. лъжици ром
захар за разточване на тестото

Приготвяне:
Разбивате добре белтъците, прибавяйки постепенно пудрата захар. Оставяте една трета от масата за намазване на звездичките. Останалата част замесвате с канелата, бадемите и рома. Разточвате тесто с дебелина половин сантиметър върху посипана със захар повърхност. Изрязвате от тестото звездички. Нареждате ги върху хартия в тавата за печене и ги намазвате обилно с белтъчната маса. Печете 5-8 минути при температура 180 градуса. Белтъчният слой трябва да си остане бял.

Коментирай