Меню

Пълнени патладжани с наденица и моцарела

7 октомври 2021 | 05:48 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
600 г патладжани, нарязани наполовина 
1 супена лъжица зехтин
225 г сурова наденица
¼ чаена лъжица чесън на гранули 
¼ чаена лъжица италиански микс от подправки 
1/8 чаена лъжица черен пипер 
2 супени лъжици галета
450 г доматена паста
120 г моцарела, настъргана 
1 яйце, разбито
60 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Разрежете патладжаните на половини по дължина. Намажете ги със сол и ги оставете да се отцедят от горчилката. Изплакнете ги и ги запечете в тава за 30 минути. Извадете ги от фурната и ги оставете да изстинат. 

Междувременно извадете каймата от обвивката на наденицата и я запържете в сгорещения зехтин в тиган на висока температура. Добавете чесъна, микса от подправки и пипера. Разбъркайте добре. Добавете галетата, половината от настърганата моцарела и разбитото яйце. Разбъркайте много добре. 

След като патладжаните са изстинали ги издълбайте. Добавете сърцевината им към останалите продукти в тигана и разбъркайте. Напълнете патладжаните с плънката, като добавите доматената паста и останалата моцарела върху тях. Печете в загрята фурна за 30 минути. 

Снимка: istock

Опитайте още: 

16 вкусни рецепти с патладжани

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай