Меню

Кекс с ябълки, орехи и канела

29 септември 2021 | 05:11 | Илияна Николова
3 от 2 гласа
Добави в любими
120 г масло, разтопено
200 г захар
1 яйце
125 г брашно 
½ чаена лъжица сода
1 чаена лъжица канела 
125 г ябълки, обелени и ситно нарязани 
115 г орехи, счукани
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форма за кекс с малко мазнина. 

Смесете разтопеното масло със захарта и яйцето в купа. Разбийте с миксер. Пресейте брашното, содата и канелата. Добавете към тях ябълките и орехите. Разбъркайте с лъжица. Добавете тази смес към сместа с яйцето и захарта. Разбъркайте, докато се смесят добре. Излейте тестото в подготвената форма за печене. 

Печете в загрята фурна за около 40 минути или до суха клечка. 

Снимка: istock

Вижте още: 

Здравословен кекс с ябълки и брашно от лимец

Кекс с настъргани ябълки, канела и орехи

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай