-
Порции: 10
За кекса:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форма за печене с малко мазнина.
В голяма купа разбийте маслото със захарта до пухкава смес. Добавете яйцата едно по едно и разбийте. Добавете сметаната и ванилията. Разбийте. Смесете брашното, содата и солта. Пресейте ги и ги добавете към останалата смес. Разбийте с миксер. Накрая добавете намачканите банани и отново разбийте. Разпръснете сместа в подготвената форма, като я разпределите равномерно.
Печете за 25 минути или до суха клечка в загрятата фурна. Извадете от фурната и оставете да изстине напълно преди да поставите глазурата.
За приготвяне на глазурата:
В купа разбийте крема сиренето и маслото до пухкава смес. Добавете ванилията, както и пудра захарта, но поетапно. След всяко добавяне разбивайте с миксера. След като е добре разбита, поставете глазурата в хладилник за 1 час.
Намажете сладкиша с глазурата и охладете за още един час преди сервиране.
Снимка: istock
Опитайте още:
Шоколадов кекс с банан и овесени ядки
Кекс с шоколад, лешници и банани