Меню

Кокосови трюфели с бадем и бял шоколад

27 октомври 2021 | 06:14 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
За пълнежа:
100 г настърган кокос 
60 г пудра захар
16 бадема 
100 г рикота 
За обвивката: 
70 г начупен бял шоколад 
3 супени лъжици течна сладкарска сметана (висок процент)
50 г настърган кокос или колкото е нужно за овалване
180 мин

  • Порции: 16

Продукти
Приготвяне

За приготвяне на пълнежа:

В купа смесете кокоса, захарта, рикотата. Омесете гладко тесто. Разделете го на 16 порции. Оформете всяка порция в топче. Притиснете по един бадем във всяко топче точно в центъра. Охладете топките в хладилник за 20 минути.

За приготвяне на обвивката:

Поставете шоколада в съд за разтапяне на водна баня. Разбърквайте. Докато се топи, добавете сметаната. Разбърквайте, докато не останат никакви бучки. Свалете от котлона. С помощта на клечка за зъби или шишче, потопете всеки бонбон в шоколадовата смес така, че да покрие навсякъде. Поръсете обилно с кокос или оваляйте трюфелите.

Сложете трюфелите в хладилник, докато изстинат напълно и шоколадът се втвърди.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай