Меню

Рецепта за сирники

6 октомври 2021 | 11:23 | Михаела Лазарова
4 от 4 гласа
Добави в любими
1 голямо яйце
200 г рикота или извара, творог
2 с.л. брашно
30 г захар
2 прахчета ванилия
1/2 щипка сол
25 мин

  • Порции: 4-6

Продукти
Приготвяне

Сложете в купа всички съставки и разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес. Вземете малко количество от сместа в дланите си и оформете нещо като кюфте, което може да приплескате леко. Сирники са пухкави палачинки, по-дебели. В добре загрят тиган сложете няколко капки олио или малко парче масло. Печете от двете страни до златисто, някъде около 4-5 минути на страна. Сервирайте с любимо сладко, течен шоколад, мед.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай