Меню

Крем супа с тиква, чили и джинджифил

30 октомври 2021 | 05:58 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 супена лъжица зехтин
50 г масло 
600 г тиква цигулка, обелена и без семки 
2 глави лук, нарязан 
3 скилидки чесън, намачкан 
1 червена люта чушка, ситно нарязана 
1 малко парче пресен корен от джинджифил, настърган
900 мл зеленчуков бульон 
50 г кокосово мляко (по желание) 
1 щипка кориандър
45 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте зехтина и маслото в дълбока тенджера на средна температура. В нея запържете чесъна, лука заедно с тиквата за 5 минути. Добавете чилито и джинджифила. Разбърквайте за още 5 минути. Добавете бульона. Оставете да заври. Покрийте и намалете котлона. Нека къкри за още 20 минути, докато тиквата омекне. Пасирайте супата. Добавете кокосовото мляко (или сметана по желание). Овкусете с кориандър.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай