
-
Порции: 8
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете тава за печене с малко мазнина. Намажете нарязаните картофи със зехтина. Подредете ги в тавата. Оставете тиквата настрана. Печете картофите в загрятата фурна за 5 минути. След това добавете и тиквата. Върнете във фурната за още 10-15 минути, докато омекнат. Извадете и оставете да изстинат.
В дълбок тиган загрейте маслото на средна температура. В него сотирайте лука за 10 минути. Добавете брашното, млякото, градинския чай, чесновата сол, пипера. Разбъркайте много добре. Гответе около 10 минути с разбъркване, докато сосът се сгъсти и не останат никакви бучки.
Върнете се на картофите и тиквата. Внимателно ги нарежете на слайсове, след като са изстинали. Подредете ги в тавата за печене. Залейте ги с получения сос. Поръсете щедро с пармезана. Върнете във фурната, като завиете с фолио. Печете за 25 минути. Извадете, свалете фолиото, поръсете с още малко пармезан и върнете във фурната до получаване на златиста коричка или още 10 минути.
Снимка: iStock
Вижте още: