Меню

Пай със спанак, рикота и пармезан

6 октомври 2021 | 05:44 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г спанак
450 г рикота 
1 щипка индийско орехче
1 щипка сол 
2 супени лъжици пармезан, настърган 
1 яйце
380 г бутертесто
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Сложете спанака в дълбока тенджера заедно със 125 мл вода да заври. Разбърквайте за 10 минути, докато омекне и свалете. Отцедете водата. Нарежете спанака. Загрейте фурната на 180 градуса. В купа смесете спанака с рикотата, пармезана, подправките. Разбъркайте много добре. Добавете яйцето и отново разбъркайте. Сложете част от тестото в намазнена тава за печене. Върху него разпределете пълнежа. С остатъка от тестото покрийте пълнежа. Печете за 30 минути в загрята фурна.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай