
-
Порции: 4
Сложете тиквата в кошница за приготвяне на пара. Добавете вода в тенджерата. Оставете да заври на средна към висока температура. Тиквата би трябвало да е готова след 15-20 минути. Отцедете и намачкайте с вилица.
В тиган на средна към висока температура разтопете маслото. В него запържете лука за 2 минути с разбъркване, докато омекне. Прибавете ориза. Продължете да разбърквате, докато оризът стане прозрачен и блестящ, а лукът започне да покафенява или около 5-6 минути.
Залейте с бялото вино. Гответе, докато течността се изпари. Добавете намачканата тиква и 1/3 от бульона. Намалете котлона на средна температура. Гответе, докато оризът абсорбира течността. Долейте половината от останалия бульон. Продължете да разбърквате, докато и той се абсорбира. Накрая долейте целия останал бульон и продължете да бъркате, докато ризотото стане кремообразно. Добавете пармезана, овкусете със сол и пипер.
Снимка: iStock
Вижте още: