
-
Порции: 8
Загрейте фурната на 170 градуса. Нарежете лука. Задушете го в тиган на средна температура заедно с 2 супени лъжици от зехтина. Гответе, докато стане мек и прозрачен. Прехвърлете лука в гювече. Поставете парчетата пилешко отгоре. Смесете куркумата, кимиона, кориандъра, солта в малка купа. Добавете останалите 5 лъжици зехтин. Разбъркайте добре. Намажете пилешкото с маринатата. Поставете канелените пръчици наоколо. Поставете и дафиновите листа до пилешкото. Добавете пресния магданоз и джинджифила. Залейте със 125 мл вода. Покрийте и гответе в загрята фурна за 50 минути.
Разтопете маслото в тиган на ниска температура. Добавете нарязаните круши и меда. Разбъркайте, докато всичко се карамелизира или за около 5 до 7 минути. Извадете гювечето от фурната. Проверете дали пилешкото е добре сготвено. Добавете карамелизираните круши и върнете във фурната за още 10 минути.
Снимка: iStock
Опитайте още: