Меню

Пиле с чоризо, тиквичка и чушки

24 ноември 2021 | 12:30 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 бр. пилешки гърди без кост и кожа
2 скилидки чесън, пресован
1 супена лъжица червен пипер 
1 тиквичка, средно голяма, нарязана 
1 жълта чушка, нарязана
1 червена чушка, нарязана 
6-8 бр. гъби печурки, нарязани 
150 г чоризо, нарязано 
400 г домати, нарязани 
50 г настъргано сирене
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете пилешкото в голям съд. Поръсете с чесън и пипер. Втрийте добре подправките в месото. Добавете чоризото, зеленчуците. Покрийте отгоре с нарязаните домати. Поръсете с настърганото сирене. Печете в загрята фурна за 40 минути или докато месото е напълно сготвено.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай