Меню

Ориз с бекон и грах на тиган

24 октомври 2021 | 12:23 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
250 г ориз 
400 мл вода
3 яйца, леко разбити 
¼ чаена лъжица сол 
1/8 чаена лъжица черен пипер 
3 чаени лъжици олио 
120 г бекон, нарязан 
2 супени лъжици соев сос
280 г грах, замразен или от консерва 
2 стръка пресен лук, нарязан
45 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В тенджера кипнете водата. Добавете в нея ориза и оставете да се вари 20 минути, докато абсорбира течността. Междувременно овкусете яйцата със сол и пипер. Разбъркайте. Загрейте малък тиган и в него запържете яйцата с разбъркване. Извадете ги от тигана и ги оставете да изстинат леко.

Сложете бекона в тигана, без да добавяте още мазнина. Запържете от всички страни, докато покафенее. Отцедете върху кухненска хартия и оставете настрани. Добавете 1 лъжица олио в тигана, за да обере остатъчната мазнина от бекона. В нея сложете ориза и разбъркайте много добре. Прибавете бекона, соевия сос, граха, яйцата и нарязания пресен лук. Разбъркайте за 3-4 минути, докато вкусовете се смесят и граха омекне. Сервирайте веднага.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай