Меню

Бурито с тиква

21 октомври 2021 | 11:08 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 глава лук, нарязан
½ чаена лъжица кимион
½ чаена лъжица червен пипер
½ чаена лъжица кориандър
200 г бял боб от консерва 
200 г черен боб от консерва 
250 г варена тиква, намачкана 
4 супени лъжици тако сос
4 бр. тортия
3 домата, нарязани 
1 авокадо, нарязано 
200 г настърган чедър или кашкавал
40 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте малко олио в тиган на средна към висока температура. Запържете лука заедно с подправките. Разбърквайте няколко минути, докато покафенее. Добавете двата вида боб, тиквата и тако соса. Разбърквайте от време на време в продължение на 10 минути. Свалете от огъня. Разгънете хлебчетата тортия. В средата на всяко поставете по една щедра лъжица от плънката. Отгоре добавете от нарязаното авокадо и доматите. Покрийте с настърган кашкавал. Завийте тортията и сервирайте топла. По желание може да добавите маруля или рукола.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай