![2 супени лъжици олио
1 глава лук, нарязан
150 г гъби, нарязани
150 г ориз басмати
240 мг зеленчуков бульон
250 г пушена скумрия, нарязана на парчета
Сол и черен пипер на вкус](/media/files/resized/article/654x358/7fc/3b74996cf59763d2a92e59f4efcb37fc-5f7d2c7eb1501533311a53ac84afcb4a.jpg)
45 мин
-
Порции: 4
Загрейте олиото в дълбок тиган на средна температура. В него запържете лука и гъбите, докато омекнат или 5 минути. Добавете ориза. Разбъркайте. Гответе 2 минути. Започнете да наливате разтворения бульон чаша по чаша, като след всяка чаша изчаквате оризът да поеме течността. Чак тогава наливате следващата чаша и така, докато бульонът свърши.
Накрая добавете и пушената скумрия. Разбърквайте за около 2-3 минути, докато вкусовете се смесят. Добавете солта и пипера. Разбъркайте финално и сервирайте.
Снимка: iStock
Вижте още: