Меню

Ризото с пушена скумрия и гъби

25 ноември 2021 | 11:15 | Илияна Николова
Добави в любими
2 супени лъжици олио 
1 глава лук, нарязан 
150 г гъби, нарязани 
150 г ориз басмати 
240 мг зеленчуков бульон
250 г пушена скумрия, нарязана на парчета
Сол и черен пипер на вкус
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте олиото в дълбок тиган на средна температура. В него запържете лука и гъбите, докато омекнат или 5 минути. Добавете ориза. Разбъркайте. Гответе 2 минути. Започнете да наливате разтворения бульон чаша по чаша, като след всяка чаша изчаквате оризът да поеме течността. Чак тогава наливате следващата чаша и така, докато бульонът свърши.

Накрая добавете и пушената скумрия. Разбърквайте за около 2-3 минути, докато вкусовете се смесят. Добавете солта и пипера. Разбъркайте финално и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай