
-
Порции: 10
За кекса:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форма за кекс с мазнина и поръсете с брашно. В блендер или в купа с миксер разбийте олиото, захарта, яйцата, морковите. Разбийте до гладка смес. Към сместа добавете тестото и бакпулвера. Разбийте много добре. Излейте тестото в подготвената форма. Печете за 40 минути или до суха клечка.
За глазурата:
На водна баня разтопете шоколада, като разбърквате постоянно. След като се разтопи, добавете маслото, намалете котлона и продължете да разбърквате непрекъснато, докато се получи много гладка смес. Добавете млякото и продължете да бъркате. След като сместа се сгъсти, свалете от котлона. Изчакайте да изстине поне 15 минути. Залейте изстиналия кекс с глазурата и изчакайте да се втвърди и изстине напълно преди да сервирате.
Снимка: iStock
Опитайте още: