Меню

Топчета с кокос и шамфъстък

18 ноември 2021 | 06:15 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
250 г сухи кокосови стърготини
6 супени лъжици кристална захар
120 мл неподсладено кондензирано мляко
50 г шамфъстък, обелен и счукан и още около 50 г за овалване на топчетата
35 мин

  • Порции: 10-12

Продукти
Приготвяне

В тиган с незалепващо покритие съвсем леко запечете на котлона кокоса. След това го сложете в купа и оставете да се охлади добре. Отделете от него около 4 с. л. за овалване на топчетата. Към останалия кокос добавете захарта, млякото и ядките. Разбъркайте добре. От получената смес оформете топчета и ги оваляйте в ядки и кокосови стърготини.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай