
120 мин
-
Порции: 10
Загрейте фурната на 180 градуса. В купа разбийте яйцата. Бавно добавете захарта. Добавете олиото и ванилията. Отделно пресейте сухите съставки. Добавете ги към мокрите и разбийте. Накрая добавете нарязаните ябълки и орехите. Разбъркайте с дървена лъжица.
Излейте тестото в намазана с мазнина форма за печене. Печете в загрята фурна за около час или час и 15 минути, или суха клечка. Оставете да изстине за поне 10 минути, преди да извадите от формата. След това го поставете върху плато за сервиране.
За да направите глазурата:
Смесете всички съставки за глазурата в касерола на среден огън. Разбърквайте, докато заври или за около 3 минути. Не спирайте да разбърквате. Поръсете обилно кекса, докато не е изстинал напълно.
Снимка: iStock
Опитайте още: