Меню

“Котешки лапички” с шоколад

09.12.2007г. / 10 07ч.
Аз жената
“Котешки лапички” с шоколад

Продукти:
130 г тъмна шоколадова глазура
250 г краве масло
1 пакетче ванилова захар
100 г пудра захар
300 г брашно
2 белтъка
50 г бяла шоколадова глазура
1 щипка сол

Приготвяне:
За тестото разтворете 80 г от тъмната шоколадова глазура и я оставете малко да изстине. Смесете с маслото и ваниловата захар до получаване на кремообразна смес. Прибавете пудрата захар, брашното, солта и белтъците. Смесете с течната глазура. Застелете тавата с хартия за печене. Сложете тестото в шприц с отвор във форма на звезда и шприцовайте върху хартията ивици с дължина около 3 см.
Печете 8-10 мин. при температура 200 градуса. После внимателно ги прехвърлете върху решетка и оставете да изстинат. Поотделно разтопете на водна баня по 50 г от тъмната и светлата глазури. Потапяйте изстиналите сладки от едната страна в тъмната, а от другата – в бялата глазура. Оставете ги да изсъхнат върху решетка покрита с фолио.

Коментирай