-
Порции: 6
В дълбока касерола загрейте 475 мл от сметаната, докато започне да бълбука. Внимавайте да не я пресечете и пресготвите. Пуснете кубчето бульон в нея заедно с пармезана. Разбърквайте, докато се разтворят и се получи гладка смес. Добавете нишестето (предварително разтворено в 1 супена лъжица вода) и разбърквайте, докато сместа се сгъсти. Добавете сушените домати. Разбъркайте и оставете настрана.
Кипнете дълбока тенджера с подсолена вода. В нея сварете пастата за 10 минути. Отцедете. В тиган на средна към висока температура запържете нарязания бекон до златисто. Извадете го и го поставете върху хартия да се отцеди.
В същия тиган разтопете маслото на средна температура. Сотирайте лука и чесъна, докато станат полупрозрачни. Добавете бекона и гответе още 2 минути. Добавете пресния лук, пилешкото и останалата сметана. Разбърквайте, докато се загрее изцяло. Добавете още малко пармезан и накрая добавете сварената паста. Разбъркайте финално и сервирайте поръсена с пресен магданоз.
Снимка: iStock
Вижте още: