Меню

Шоколадов салам

31 октомври 2021 | 05:52 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
200 г тъмен шоколад
175 г бисквити по ваш избор, може и обикновени
150 г меко масло
150 г захар
2 яйца
3-4 с.л. коняк или ром
30 мин

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне

Разтопете шоколада на водна баня. В отделна купа разбийте маслото, захарта и яйцата, прибавете и коняка. Следва да добавите и шоколада и начупените бисквити. Всичко се разбърква добре. Полученото тесто се разстила върху хартия за печене, навива се като руло, след което се стяга и оформя като голям бонбон. Сложете десерта в хладилник за 4-5 часа, за да стегне.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай