50 мин
-
Порции: 10
Разтопете шоколада на водна баня, много е важно да е добре разтопен, но да не бъде топъл. Това е важно, защото към него ще се прибавят само жълтъците и ако шоколадът е твърде топъл, те ще се сготвят, а не бива. След като сте разтопили шоколада, добавяте към него жълтъците. Белтъците се разбиват с миксер на твърд сняг, след което бавно и постепенно се добавят към шоколадовата смес. Бъркайте с шпатула. Изсипете тестото в тава, в която сте сложили хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 30 минути. След като кексът изстине може да го поръсите с пудра захар или да го декорирате с шоколадова глазура, като тук може да видите една рецепта.
Снимка: iStock
По идея от cookist.com
Вижте още: