
-
Порции: 10
Поставете решетката на фурната в средата. Загрейте на 180 градуса. Намажете квадратна или правоъгълна форма за печене с мазнина. Постелете с хартия.
Пресейте брашното, какаото, солта в купа. На водна баня разтопете тъмния шоколад, белите шоколадови капки и маслото, като разбърквате постоянно. Не позволявайте да забълбука. Свалете от огъня, когато започне да наближава точката на завиране. Доразбъркайте извън огъня, докато шоколадът се разтопи изцяло и се смеси с маслото напълно.
В друга купа разбийте яйцата със захарта до пухкава смес за около 3 минути. Бавно излейте шоколадовата смес към яйцата и захарта на тънка струя. Разбивайте, докато се смесят напълно. Започнете да добавяте брашнената смес на части, като не спирате да разбивате, докато се смесят. Добавете бирата на тънка струя. Разбивайте с миксера. Добавете орехите. Разбъркайте с лъжица.
Излейте тестото в подготвената тава за печене. Поръсете отгоре с тъмните шоколадови капки. Печете в загрята фурна за около 30 минути или докато краищата на сладкиша започнат да изсъхват. Охладете на стайна температура до пълно изстиване. Поръсете с пудра захар.
Снимка: iStock
Вижте още>: