Меню

Джинджифилови мъфини с глазура от крема сирене

14 ноември 2021 | 11:04 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
75 г масло, разтопено
100 г захар
125 мл меласа
1 яйце
1 жълтък 
150 г брашно
1 супена лъжица какао 
1 и ¼ чаени лъжици джинджифил на прах
1 чаена лъжица канела 
½ чаена лъжица бахар 
½ чаена лъжица индийско орехче
¼ чаена лъжица сол
1 чаена лъжица сода 
125 мл прясно топло мляко 
За глазурата: 
25 г масло, размекнато 
50 г крема сирене
80 г пудра захар
¼ чаена лъжица лимонов екстракт
90 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форми за мъфини с мазнина. По желание постелете с кошнички.

За тестото:

Разбийте маслото със захарта. Добавете меласата, яйцето и жълтъка. Разбийте отново. Пресейте брашното, какаото, джинджифила, канелата, бахара, индийското орехче, солта. Разтворете содата в топлото мляко. Добавете я към сухите съставки. Добавете всичко към мокрите съставки. Разбивайте с миксер, докато се получи гладка смес. Разпределете сместа във формите за мъфини.

Печете за 20 минути или до суха клечка. Оставете мъфините да изстинат няколко минути. Извадете ги от формите и ги оставете да изстиват върху решетка.

За глазурата:

Разбийте размекнатото масло с крема сиренето. Добавете пудра захарта и разбивайте до пухкава смес. Накрая добавете лимоновия екстракт и разбийте финално. След като мъфините са изцяло изстинали, украсете с глазурата.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай