Меню

Панделки от бутертесто с течен шоколад

12 ноември 2021 | 15:54 | Михаела Лазарова
4 от 3 гласа
Добави в любими
1 охладено бутертесто
течен шоколад за намазване
2-3 с.л. прясно мляко за намазване
2-3 с.л. кафява захар за поръсване
25 мин

  • Порции: 7-10

Продукти
Приготвяне

Разстелете бутертестото. Намажете половината от него, като ненамазаната част трябва да покрива добре намазаната. С помощта на пръсти леко притиснете краищата, за да не изтече шоколадът. Следва да разрежете с помощта на нож тестото на ленти, като ширината им зависи от това колко големи искате да бъдат панделките. След като сте нарязали на ленти тестото, вземете една и леко я усучете. Същото направете и с останалите и ги подредете в тава върху хартия за печене. Намажете ги с прясно мляко и поръсете с кафява захар. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15-20 минути. По желание може да поръсите с пудра захар вече изпечените панделки.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 3 години )