Меню

Шоколадов фъдж с авокадо

11 ноември 2021 | 11:33 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 бр. авокадо, обелени и нарязани 
110 г масло, разтопено
125 мл ликьор ирландски крем 
175 г какао
550 г пудра захар
250 г черен шоколад, натрошен 
90 г бял шоколад, разтопен
180 мин

  • Порции: 12

Продукти
Приготвяне

Поставете нарязаното авокадо и разтопеното масло в купа. Разбийте го с миксер до гладка смес. Прехвърлете сместа в малка тенджера и загрейте на слаб огън. Към сместа добавете ликьора и разбърквайте. Добавете какаото и продължете да разбърквате, докато се смесят напълно. Добавете пудра захарта малко по малко, като след всяко прибавяне се уверявате, че се е разтворила напълно.

Отделно разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова. Внимавайте да не го прегреете и да започне да се готви. Излейте го към останалите съставки. Разбъркайте. Свалете от котлона. Във формички за мъфини поставете хартиени кошнички. Разпределете сместа. Охладете в хладилник за 2 часа. Можете да излеете сместа и в правоъгълна стъклена форма, да охладите сладкиша, а след това да го нарежете на квадратчета.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай