Меню

Кюфтета от тиквички с пармезан и рикота

8 ноември 2021 | 05:03 | Михаела Лазарова
3 от 2 гласа
Добави в любими
200 г сирене рикота
250 г тиквички
50 г настърган пармезан
1 жълтък
3 супени лъжици галета
сол, черен пипер, сушен риган на вкус
30 мин

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне

Тиквичките се измиват много добре, след което се подсушават и настъргват на ренде, след което се изстискват с ръце, за да се отдели част от водата им. Сложете ги в купа и прибавете към тях останалите съставки. Разбъркайте хубаво, след което от получената смес оформете с ръце нещо като малки палачинки или плоски кюфтета. В добре загрят тиган сипете малко количество зехтин и изпържете от двете страни до златисто. Сервирайте с любимия сос или свежа салата.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай