Меню

Картофени кюфтета с лук

11 ноември 2021 | 06:04 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
425 г намачкани варени картофи 
125 г брашно
1 глава лук, ситно нарязан 
1 яйце 
½ чаена лъжица черен пипер 
½ чаена лъжица сол
120 мл олио
90 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Смесете намачканите картофи, брашното, лука, яйцето, пипера и солта в купа. Омесете всички съставки много добре, докато се смесят напълно. Загрейте олиото в дълбок тиган на средна температура. Оформете кюфтетата с ръце, като притиснете между длани, така че да са по-сплескани. Внимателно пускайте по едно кюфте в сгорещената мазнина. Пържете до златисто от всяка страна или по около 5 минути.

Отцедете върху кухненска хартия. Сервирайте с млечен сос и поръсени с пресен лук.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай