Меню

Глазирана сьомга с кайсии и джинджифил

19 ноември 2021 | 05:10 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
335 мл сок от компот от праскови 
55 г нарязани праскови от буркан
2 супени лъжици мед 
2 супени лъжици соев сос
1 супена лъжица пресен настърган джинджифил 
2 скилидки чесън, пресован 
1/8 чаена лъжица лют червен пипер 
¼ чаена лъжица канела 
4 бр. филе от сьомга без кожа
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте скара или оребрен тиган. Намажете съвсем леко с мазнина. Може да постелете и с пергаментова хартия, за да не залепва. В касерола на средна температура на котлона смесете сока от кайсии, парченцата кайсии, соевия сос, джинджифила, чесъна, канелата и пипера. Разбъркайте. Оставете да заври, намалете котлона на слабо и оставете да къкри 20 минути, като разбърквате. Сосът трябва да се редуцира наполовина. Разбърквайте, за да не загори.

Разпръснете 4 супени лъжици в тигана за печене, останалото запазете. Поставете филетата върху соса, който сте разпръснали. Намажете филетата с останалия сос отгоре. Печете в оребрения тиган или на скара за около 8 до 12 минути в зависимост от силата на огъня. Когато рибата започне да се разпада при натиск с вилица, значи е готова.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай