
-
Порции: 4
Загрейте скара или оребрен тиган. Намажете съвсем леко с мазнина. Може да постелете и с пергаментова хартия, за да не залепва. В касерола на средна температура на котлона смесете сока от кайсии, парченцата кайсии, соевия сос, джинджифила, чесъна, канелата и пипера. Разбъркайте. Оставете да заври, намалете котлона на слабо и оставете да къкри 20 минути, като разбърквате. Сосът трябва да се редуцира наполовина. Разбърквайте, за да не загори.
Разпръснете 4 супени лъжици в тигана за печене, останалото запазете. Поставете филетата върху соса, който сте разпръснали. Намажете филетата с останалия сос отгоре. Печете в оребрения тиган или на скара за около 8 до 12 минути в зависимост от силата на огъня. Когато рибата започне да се разпада при натиск с вилица, значи е готова.
Снимка: iStock
Вижте още: