Меню

Тиквеник с шоколад

16 ноември 2021 | 06:09 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
400 г готови кори за баница
1,5/2 кг тиква – почистена
1 пакетче канела
250 г натрошени орехи
250 г шоколад
200/250 г захар
разтопено масло или олио за намазване на корите
60 мин

  • Порции: 15-20

Продукти
Приготвяне

Тиквата се настъргва на едро ренде и ако е по-сочна леко се изстисква с ръце. Слага се в купа и към нея се прибавят ядките, канелата, захарта и нарязаният или настърган шоколад. Всичко се разбърква добре. Вземете една кора, леко я намазнете с маслото/олиото и сложете върху нея друга, която също леко намазнете. По дължината на кората разпределете от плънката и навийте. Подреждайте навитите кори с плънката в тава, която сте намазнили предварително с олио или масло. Тиквеникът се напръсква финално с разтопено масло/олио и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути или докато хване хубава златиста коричка. След като изстине може да го поръсите с пудра захар.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай