Меню

Киш с бекон, тиквичка и кашкавал

22 ноември 2021 | 11:24 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
1 пакет бутертесто 
120 г бекон на ленти 
1 тиквичка, обелена и настъргана 
Сол и черен пипер на вкус 
1 чаена лъжица кимион
3 яйца
240 мл прясно мляко 
100 г настърган кашкавал
70 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете форма за киш с мазнина. Постелете единия лист тесто на дъното. Притиснете с пръсти, изрежете излишното тесто, което излиза извън формата. Запечете малко тестото за 5 минути в загрята фурна. Извадете го от фурната.

В тиган на средна температура запържете бекона, докато пусне мазнината си. Добавете тиквичката. Разбъркайте и оставете да омекне под капак. Разбърквайте от време на време. Овкусете с кимион и разбъркайте.

В отделна купа разбийте яйцата с млякото с миксер. Добавете настъргания кашкавал. Овкусете със сол и пипер. Разбъркайте с лъжица. Добавете тиквичката и бекона към сместа. Разбъркайте. Разпръснете плънката в тавата с тестото. Покрийте с другия лист бутертесто. Печете до златисто за около 45 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай