Меню

Грахова крем супа с тиквички и прясна мента

3 януари 2022 | 12:30 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 глава лук, нарязан 
1 чаена лъжица масло 
3 тиквички, настъргани 
300 г грах от консерва, отцеден 
1,5 л зеленчуков бульон
10 листенца прясна мента 
6 супени лъжици заквасена сметана
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В тенджера на средна температура разтопете маслото. В него задушете лука. Добавете тиквичките и граха. Разбърквайте, докато навсякъде по тях полепне масло и омекнат. Добавете бульона. Оставете да заври, докато грахът стане още по-мек. Добавете ментата и заквасената сметана. Разбъркайте добре. Пасирайте супата с пасатор. Може да сервирате супата топла или студена. По желание гарнирайте с пресни листенца мента и една допълнителна лъжица сметана.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай