Меню

Конфитюр от карамелизиран лук

17 ноември 2021 | 05:52 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
7 глави червен лук
2 глави шалот
1 глава бял лук
1 сладка червена чушка
1 люта чушка
270 мл оцет балсамико 
50 мл червен винен оцет
220 г тъмна кафява захар
1 пръчка канела 
2 дафинови листа
1 стрък пресен розмарин 
Зехтин
90 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Обелете главите лук и ги нарежете на ситно. Добавете зехтин в тиган, колкото да покрие цялото дъно. Загрейте. В сгорещената мазнина добавете лука, дафиновите листа, канелата, розмарина. Гответе с постоянно разбъркване за 20 минути, докато лукът добие златист загар и омекне, стане лепкав и мек. След това добавете нарязаните чушки без семената и разбърквайте още няколко минути, докато и те омекнат.

Добавете двата вида оцет и захарта. Разбърквайте до пълното разтваряне на захарта. Намалете котлона и оставете да къкри, като разбърквате от време на време, докато се сгъсти. Извадете дафиновите листа и розмарина. Разпределете конфитюра в бурканчета.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай