
90 мин
-
Порции: 6
Обелете главите лук и ги нарежете на ситно. Добавете зехтин в тиган, колкото да покрие цялото дъно. Загрейте. В сгорещената мазнина добавете лука, дафиновите листа, канелата, розмарина. Гответе с постоянно разбъркване за 20 минути, докато лукът добие златист загар и омекне, стане лепкав и мек. След това добавете нарязаните чушки без семената и разбърквайте още няколко минути, докато и те омекнат.
Добавете двата вида оцет и захарта. Разбърквайте до пълното разтваряне на захарта. Намалете котлона и оставете да къкри, като разбърквате от време на време, докато се сгъсти. Извадете дафиновите листа и розмарина. Разпределете конфитюра в бурканчета.
Снимка: iStock
Вижте още: