Меню

Плънка за печена тиква със сушени плодове и коняк

29 ноември 2021 | 06:01 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
250 г златни стафиди
250 г тъмни стафиди
250 г сушени червени боровинки
70 г сушени кайсии
250 г сушени ябълки, нарязани 
125 г масло, размекнато 
Настъргана кора от ½ голям лимон
Настъргана кора от ½ портокал 
½ чаена лъжица канела
1 щипка индийско орехче
1 щипка бахар
250 г тъмна кафява захар
250 мл коняк
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Нарежете всички сушени плодове на еднакви парченца. В голяма купа смесете плодовете, маслото, настърганите цитрусови корички и подправките. Разбъркайте много добре. Разтворете захарта в брендито. Залейте плодовете. Оставете да престои през нощта. На следващия ден разбъркайте сместа още веднъж и я прехвърлете в чист, стерилизиран буркан. Съхранявайте на тъмно и проветриво за 3-4 седмици. Използвайте пълнежа в любимите си рецепти с тиква или като пълнеж в други ястия и печива.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай