Меню

Паста с три вида сирена и бекон

21 ноември 2021 | 05:50 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
400 г паста по ваш избор, може и да е къса
250 г бекон
100 г сирене горгондзола 
100 г настърган пармезан
150 г сирене грюер
250 мл прясно мляко
100 мл течна сметана за готвене
сол на вкус
1 с.л. зехтин
45 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

В малка тенджера сложете млякото, сметаната и сирената. Когато сместа заври започнете да бъркате, за да не загори, но и за да се получи хомогенен сос. Сирената трябва да се свържат добре с останалите съставки. В тиган с малко мазнина, запечете до златисто нарязания бекон. Към него прибавете сварената и отцедената паста и соса със сирената. Гответе няколко секунди, за да се свържат вкусовете и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай