
-
Порции: 10
За тестото:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форма за кекс. Разбийте с миксер маслото, докато стане пухкаво. Добавете захарта и разбийте отново. Едно по едно добавете яйцата, разтвореното кафе, брашното. Разбивайте, докато сместа стане мека и хомогенна. Излейте тестото във формата. Печете за 35 минути или до суха клечка.
За сиропа:
Сложете съставките за сиропа в тенджера на котлона. Загрейте на средна температура, докато захарта се разтвори напълно, като разбърквате постоянно. Свалете от котлона и оставете да изстине. Направете дупки в кекса с помощта на вилица. Залейте със сиропа, докато кексът е още топъл.
За соса с кафе:
Смесете съставките за соса в друга тенджера на котлона, докато захарта се разтвори. Сервирайте сиропирания и добре охладен кекс, полят с още топлия сос с кафе.
Снимка: iStock
Опитайте още: