-
Порции: 10
Поставете 225 г от шоколада в микровълнова за няколко секунди. Разбъркайте. Ако се нуждае от още разтопяване, върнете за още няколко секунди. След като шоколадът е изцяло разтопен (без да се е сготвил), спрете да го разтапяте. Добавете останалите 125 г шоколад. Разбъркайте добре, така че да се разтопи от загретия шоколад.
Разстелете разтопения шоколад върху пергаментова хартия. С помощта на шпатула загладете повърхността на шоколада. Разстелете го много тънко, но не прекалено. Работете бързо, докато не се е втвърдил. Разпръснете боровинките, ядките и портокаловите корички върху шоколада. Оставете шоколада да изстине и да се стегне леко. След това го прехвърлете в хладилник заедно с хартията, така че да стегне напълно. Начупете на едри парчета, преди да сервирате.
Снимка: iStock
Опитайте още: