-
Порции: 12
Загрейте фурната на 170 градуса. Намажете с малко мазнина кръгла форма за торта с диаметър 23 см. Покрийте я с хартия за печене.
За блата:
Пасирайте в блендер лешниците. Добавете захарта, брашното, маслото и отново пасирайте, докато съставките се смесят. Притиснете сместа на дъното на формата за торта. Печете за 10 до 13 минути в загрята фурна. Извадете и оставете настрана да изстине.
За крема:
На водна баня разтопете шоколада, като разбърквате постоянно. Свалете от котлона. Добавете желатина и заквасената сметана. Разбъркайте, докато се смесят напълно. Оставете крема да изстине. Добавете разбитата сметана и разбъркайте бавно и внимателно с дървена лъжица или силиконова шпатула, за да не спихне сметаната.
Прехвърлете крема върху блата във формата. Загладете със шпатула. Сложете в хладилник за 4 часа. Извадете от хладилника. Покрийте със сладко от плодове по ваш избор. Сервирайте веднага или върнете в хладилника до сервирането.
Снимка: iStock
Вижте още: