Меню

Коледни маслени бисквити с лешници и ванилия

27 ноември 2021 | 10:41 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
250 г брашно
225 г масло 
100 г лешници, счукани 
75 г пудра захар, пресята + 250 г
1/8 ч.л. сол
1 ч.л. ванилов екстракт  1 ванилова шушулка
180 мин

  • Порции: 20

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. В голяма купа смесете брашното, маслото, лешниците, 75 г пудра захар, солта и ваниловия екстракт. Разбъркайте с ръце сместа, докато се получат едри трохи. Оформете тестото на топка. Покрийте го с найлоново фолио и го сложете в хладилник за един час.

Междувременно сложете останалата пудра захар в купа. С остър нож разрежете ваниловата шушулка и извадете съдържанието ѝ. Разпръснете го върху захарта. Разбъркайте. Извадете тестото от хладилника и го оформете на малки топчета с ръце. Всяко топче разточете с ръце на дължина около 7 см. Оформете ги във форма на полумесеци и ги подредете в тава с хартия. Печете за около 12 минути в загрятата фурна или до златисто.

Извадете бисквитите от фурната, оставете ги да си починат 1-2 минути. След това ги преместете върху алуминиево фолио. Поръсете щедро с останалата пудра захар с ванилията. Постарайте се да полепне навсякъде. Оставете да изстинат напълно, преди да сервирате.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 3 години )
До anonimen: ne e toksi4na ....tradicii uj , no ne mnogo podhodia6to kato sustav za izrabotvane
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 3 години )