-
Порции: 20
Загрейте фурната на 190 градуса. В голяма купа смесете брашното, маслото, лешниците, 75 г пудра захар, солта и ваниловия екстракт. Разбъркайте с ръце сместа, докато се получат едри трохи. Оформете тестото на топка. Покрийте го с найлоново фолио и го сложете в хладилник за един час.
Междувременно сложете останалата пудра захар в купа. С остър нож разрежете ваниловата шушулка и извадете съдържанието ѝ. Разпръснете го върху захарта. Разбъркайте. Извадете тестото от хладилника и го оформете на малки топчета с ръце. Всяко топче разточете с ръце на дължина около 7 см. Оформете ги във форма на полумесеци и ги подредете в тава с хартия. Печете за около 12 минути в загрятата фурна или до златисто.
Извадете бисквитите от фурната, оставете ги да си починат 1-2 минути. След това ги преместете върху алуминиево фолио. Поръсете щедро с останалата пудра захар с ванилията. Постарайте се да полепне навсякъде. Оставете да изстинат напълно, преди да сервирате.
Снимка: iStock
Вижте още: